Повітровідвідники

Опалювальна система перестає нормально працювати в силу ряду причин, серед яких – скупчення повітря, коли утворені повітряні пробки не дають воді вільно рухатися. Як результат – радіатор, де накопичується повітря, не може нормально працювати, відповідно, порушується працездатність всієї системи опалення. Серед варіантів вирішення проблеми, тобто визволення системи від непотрібного повітря, є застосування крана Маєвського, який використовує вже не одне покоління людей. Що стосується установки, то подібні пристрої розміщуються у верхній частині радіатора, він просто встановлюється на торці радіатора.

По центру розташовано отвір у вигляді конуса, яке під час роботи закривається металевою заглушкою, яка вкручується в отвір. Для того, щоб стравити зайве повітря, досить вручну злегка повернути вліво металевий конус, що закриває отвір, тут же має послышаться шипіння повітря, що виходить. Процес можна вважати закінченим тоді, коли з крана почне витікати вода струмком.

d1 1

Технічні характеристики

Характеристика
Максимальний тиск 10 bar
Максимальна температура 1100
Діаметр внутрішньої різьби 1/2"
Клас герметичності затвору A
Момент затягування ≤20 Нм

Джерел потрапляння повітря в систему може бути безліч – при первинному заповненні водою, із-за підсосу через неякісні ущільнення, через підживлення водою і т. д. Один з основних його постачальників – сама вода. У ній міститься багато розчиненого кисню, а при нагріванні, зниженні швидкості руху і зменшенні тиску його розчинність падає, і він виділяється, з-за чого обов'язково треба проводити видалення повітря з системи опалення. Автоматичний перешкоджає утворенню корозії і кавітації в циркуляційних насосах.

в системі опалення ставиться в місцях найбільш ймовірного скупчення повітря, причому бажано на максимальній висоті. Тоді як працює автоматичний повітровідвідник для опалення зовсім непомітний і не потребує ніякого втручання.

Його пристрій показано на рисунку. Коли в системі немає повітря, поплавок знаходиться у верхньому положенні. Коли з'являється повітря, поплавок відпускається і через важіль відкриває клапан, що викликає спуск повітря з системи опалення. Після того, як він вийде з системи, поплавок піднімається, і система працює в штатному режимі.

d1 1

Технічні характеристики
Корпус Латунь CW 617 N
Кришка Латунь CW 617 N
Поплавок Поліетилен
Заглушка Поліетилен
Важілець Ацетильная смола
Стопор Ацетильная смола
Скоба Ацетильная смола
Механічний затвор CW 614 N
Максимальний робочий тиск 10 bar
Оптимальний тиск для скидання повітря 2,5 bar (для арт.719 4 bar)
Максимальна робоча температура 1100
Середа роботи Вода, гліколевий розчин 25%

d1 1

d1 1

d1 1

d1 1

d1 1

d1 1

Автоматичний поплавковий повітровідвідник для геліосистем. Перешкоджають утворенню корозії і кавітації в циркуляційних насосах. Максимальний робочий тиск 10 бар. Максимальна робоча температура 1300С.

d1 1

d1 1