Насосні групи для опалення будинку

Насосні групи (інша назва групи швидкого монтажу) являють собою контури в системі опалення, за допомогою яких можна підтримувати однакову температуру, розподіляти теплоносій, що циркулює по магістралі трубопроводу, тобто воду в необхідному напрямку з заданою швидкістю. Такі групи складаються з декількох систем, які включають колектори і гідравлічні розподільники, кульові клапани для подаючої і зворотної лінії, змішувачі, термостатичні і запірні вентилі, насос. Установка такого роду устаткування призначена для тих, хто хоче підтримувати комфортну температуру в будинку в незалежності від пори року. Насосні групи використовуються не тільки в контурі радіаторного опалення, а також в системі «теплої підлоги» і гарячого водопостачання. Групи швидкого монтажу дозволяють поєднувати роботу двох систем – основного опалення і колектор теплої підлоги. Таке рішення дуже зручно і доцільно в плані економії для споживача.

Принцип роботи насосних груп у системі заснований на подачі холодної води, яка надходить в подаючий контур зі зворотної лінії. За рахунок підмішування підтримується певна температура теплоносія, задана в системі опалення. Рух теплоносія по трубопроводах забезпечує робота циркулюючого насоса. Вода в системі опалення, що пройшла повний цикл кругообігу, охолоджується і повертається по зворотній лінії. Рівномірний рух теплоносія з певною швидкістю створює насос і система клапанів, які регулюють даний процес. При досягненні визначеної температури води, запірні кульові клапани зупиняють подачу теплоносія в систему. Перепускний клапан підтримує значення тиску в подаючої і зворотної лінії системи. Робота системи насосних груп автоматизована. При нагріванні теплоносія в трубопроводі і повітря в приміщенні до певної температури, спрацьовує автоматичний режим відключення системи.

Особливістю насосних груп є швидкий монтаж системи, оскільки виробники ICMA обладнали конструкцію усіма важливими вузлами, компактність, надійність з'єднання і тривалий термін експлуатації.