Мідні фітинги

Якісні мідні труби і фітинги, технічні та експлуатаційні характеристики які відповідають міжнародним стандартам, сьогодні випускають як зарубіжні, так і вітчизняні компанії. Такі труби, а також з'єднувальні елементи для них успішно витримують високий тиск транспортуються по них середовищ, високі і низькі температури, механічні впливи, якими вони можуть піддаватися в процесі експлуатації, транспортування і зберігання. На відміну від популярних в наш час полімерних труб, мідні трубні вироби не псуються від впливу сонячних променів, їм не страшна корозія, яка є справжнім бичем для виробів, виготовлених з чорних металів. По терміну служби, яким відрізняються мідні труби і фітинги, з ними не зрівняється жодне подібне виріб, вироблене з іншого матеріалу.

Трубні вироби, а також фітинги, виготовлені з міді, застосовують для облаштування інженерних мереж різного призначення:

  • систем опалення;
  • кондиціонування повітря;
  • холодного та гарячого водопроводу;

Ті з споживачів, які приймають рішення використовувати трубні вироби з міді і мідні фітинги, переважно застосовують їх для облаштування надійних і довговічних інженерних мереж. Фітинги, виготовлені з міді, мають більш компактні розміри і виглядають набагато акуратніше, ніж вироби, виготовлені з чорних металів.

Існує кілька причин, що пояснюють високу популярність труб і з'єднувальних елементів для них, виготовлених з міді:

  • мідь, як відомо, володіє антисептичними властивостями, тому у водопроводах, виготовлених з цього металу, не розвиваються хвороботворні мікроорганізми, а якість транспортується по них води навіть поліпшується;
  • монтаж трубопроводів, для яких використовуються труби і фітинги, виготовлені з міді, значно простіше, ніж комунікацій з чорних труб;
  • за рахунок високої пластичності міді труби з даного металу, коли в них замерзає вода, не лопаються, а просто деформуються.

Фітинги для з'єднання мідних труб, що відносяться до категорії обтискні, такі з'єднувальні елементи є хорошою альтернативою фітингів, які з'єднуються з мідними деталями за допомогою пайки. Головним завданням так званих фітингів – тобто, з'єднують трубних елементів, є з'єднання труб з різними або однаковими діаметрами і, звичайно ж, різних розгалужень і поворотів. В сучасному світі є чимало цих виробів за їх формами, а також розмірами. Подібне розмаїття усім людям дає можливість знаходити саме ті комплектуючі елементи, які відповідають поставленим завданням.

Обжимний мідний фітінг — це елемент, конструкція якого складається з ущільнювальних кілець і прокладок, а також обтискного кільця, основної частини і гайки. Особливість цих фітингів полягає в простоті монтажу — немає необхідності в спеціальних інструментах і складної підготовки сполучних частин.

Слід мати на увазі, що фітинги виготовляються з міді, при цьому їх можна використовувати для з'єднання елементів, вироблених з чорного металу і полімерних матеріалів. Такі фітинги як обтискні демонтувати зовсім нескладно. Це можна зробити такими ж ключі, які використовуються при їх установці. Цей варіант з'єднання міцний і надійний, а крім того дозволяє використовувати фітінг багаторазово.

Трубні вироби, виготовлені з міді, а також фітинги для з'єднання мідних труб, дозволяють створювати надійні і довговічні комунікації, що відрізняються рядом унікальних властивостей. Переваги та якісні характеристики, які відрізняють такі трубопроводи, багато в чому і пояснюють їх досить високу вартість.