Для чого потрібна автоматика систем опалення?

В облаштуванні опалювальних систем будинку та квартири сучасний ринок пропонує використовувати широкий асортимент різних доповнень і поліпшень. Одним з таких апгрейдів є автоматизація. А оскільки витрати на опалення в залежності від часу року і типу приміщення можуть становити до ¾ всіх витрат на утримання житла, варто поставитися з усією серйозністю до його монтажу та вдосконалення. Розберемося, у чому переваги використання автоматизованої опалювальної системи, а також які існують різновиди подібних пристроїв.

Яку функцію виконують автоматичні системи опалення?

Існує кілька факторів і функцій, які говорять на користь автоматизації. Основний момент, безумовно, - підвищення економічності всієї системи опалення. Але існують також і ще кілька моментів, які значно спрощують і роблять більш практичним використання цілих систем опалення:

  • відчутне зниження витрат на спільне утримання житла;
  • можливість самостійно і в будь-який момент провести регулювання температурного режиму системи і скорегувати його в кілька рухів руки;
  • пропаде необхідність постійно підтримувати вручну стабільну роботу котлів в котельні.

Прийнявши рішення зробити систему опалення свого будинку автоматизованої, варто врахувати, що існує кілька видів автоматів, з якими варто спочатку ознайомитися, щоб підібрати найбільш відповідний варіант для конкретної ситуації. Також знаючи особливості кожної з систем, можна буде використовувати їх найбільш ефективно.

Способи та пристрої автоматизації систем опалення.

Існує кілька способів досягнення автоматизації опалювальної системи. Найбільш популярних можна виділити чотири:

  1. Датчик опалення. По суті, є термостатом, монтованих на змішувачі. Пристрій виробляє постійний контроль температурного рівня навколишнього повітря. У разі перевищення встановленого рівня, на опалювальну систему надсилається сигнал про охолодженні. У протилежній ситуації цей же датчик виробляє включення опалювальної системи. Установка такого обладнання дозволить чітко контролювати температурний рівень приміщення, без якого-небудь участі господарів.
  2. Термовентиль. Монтується на опалювальні прилади. Дозволяє контролювати температуру у всьому будинку. Простий у використанні, дозволяє економити, його вартість не велика, особливо, якщо враховувати його корисні властивості при грамотному використанні.
  3. Автомати для опалювальних котлів. Справляє безпосередній контроль роботи котла. Встановлюється на будь-які моделі і дозволяє помітно економити на опаленні.
  4. Метеозалежних автоматика. Контроль системи опалення в цьому автоматизационном варіанті проводиться на основі даних про температуру усередині приміщення і на вулиці. Спеціальні датчики і програма забезпечують оптимальну робочу потужність опалювальних систем. Надає можливість регулювання через Інтернет, а також гнучку систему налаштувань. Коштує досить багато, однак економія становить 30%. Найбільш технологічна автоматика на сьогодні.