Що таке повітровідвідник і його призначення

З приходом холодної пори року кожен користувач замислюється про справність опалювальної системи в своєму будинку. Безпечна і надійна робота обігріву залежить від багатьох факторів, в тому числі і від справності такого пристрою як повітровідвідник.

Повітровідвідник являє собою допоміжне обладнання для скидання накопиченого повітря в системах опалення і водопостачання. Застосування даного приладу обов'язково у всіх системах трубопроводу, в тому числі і замкнутих. Скупчення повітря це звичайне і поширене явище, з яким доводиться стикатися. Багато споживачі помічали, що після установки або по предшествию деякого часу, радіатор не гріє зовсім або одна частина батареї тепла, а друга ні. Причиною цього є повітря в системі контуру опалення. Наявність повітря в системі також призводить до більш значних наслідків, таких як не проходження води по трубах, зниження тиску, шуму, корозії металевих елементів і виникнення іржі, а згодом чого це може призвести до непрацездатності і виходу з ладу обладнання. Щоб не виникало подібних проблем варто подбати про воздухоотводчике.

На сьогоднішній день існує два основних типи систем опалення:

  • • автоматичний;
  • • ручний (інша назва - кран Маєвського).

Перераховані види повітровідвідників мають одне призначення, але відрізняються конструкцією і принципом роботи. Сама назва автоматичний, говорить про те, що цей прилад використовується для самодіючого спрацювання. Встановлювати його слід в місцях, де утворюється великий об'єм повітря, наприклад, у верхніх частинах трубопроводу. Ручний повітровідвідник в основному монтується на панель радіатора. Конструкція крана Маєвського передбачає обертання спеціального клапана, після чого регулятор скидає зайву повітря. Принцип роботи систем опалення заснований на переміщенні «поплавка», який відкриває клапан для відведення повітря.

До вибору даного пристрою слід поставитися з усією відповідальністю, саме від його якості залежить надійність і термін експлуатації всієї системи опалення.

Повітровідвідники ICMA гарантують надійну роботу систем опалення та водопостачання.